Qigong


Online Introduktionskurs i

De 5 Elementens Qigong


En tre veckors introduktionskurs online för dig som vill testa hur det känns att träna Qigong. 


De Fem Elementens Qigong balanserar de inre organen genom de olika rörelserna i elementen Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. 


Vi startar mjukt med 2 veckor där vi gör en rörelse i varje element och v 3 gör vi 2 rörelser i varje element.

Passen tar ca 15-20 min att utföra. 


Ingen särskild utsrustning behövs.


Pris: 333 kr (111 kr/vecka)


Du köper kursen genom att fylla i formuläret nedan:

Qigong är känt under många namn, där chi kung och chi gung är de vi hört talas om mest. Qigong är en träningsmetod som kommer från Kina och kombinerar fysisk träning, meditation och alternativ läkning.


Qigong har utvecklats från kampsport, traditionell kinesisk medicin och antika filosofier. De som utövar Qigong i Kina och i andra asiatiska länder gör det för att få en balans i sin fysik och spiritualitet.


Qigong är en träningsform där sinnet och kroppen kombineras för att få ett lugnt sinnestillstånd, fysisk balans och för att komma i kontakt med högre spirituella världar. Qi beskrivs som livsenergi, luften och gong står för arbete, funktion. 


Att utöva Qigong förbättrar din kropps rörelser, ger dig balans, stärker olika kroppsdelar  och ge dig en särskild flytande, lätt och smidig rörelse, oavsett ålder, kön eller livsstil. Det är en träning som så gott som alla kan utöva efter sin egen förmåga. 


För mig har Qigong gjort underverk i min kropp, framförallt har jag en ny rörlighet och kroppens alla funktioner är i balans. Att träna varje dag har varit en nyckel för min egen habilitering och tillväxt på styrka och jag bestämde mig därför att bli Qigong ledare.

//Ann-Charlotte

 
 
 
 

Här kan du se hur träningen går till

Du gör alla rörelser helt efter din egen förmåga, stående eller sittande.

Qigong på Kinesiska